Huoh. En ole tyytyväinen kroppaani. Se on ihan OK kyllä. Mutta kun se voisi olla vielä parempi.

En ole liikkunut viime aikoina, kun laihdutin. Se saattaa vaikuttaa hiukan läskiseen olemukseeni.

Vaikka olenkin laihduttanut (hmm, korkeintaan puoli kiloa), niin vieläkin tuntuu että kyllä se tästä vielä alaspäin.... ja lihasta lisää.

Lihaksistosta, yleinen mielipide tuntuu vallitsevan että "pikajuoksijan kroppa on paljon miellyttävämmän oloinen kuin maratoonarin" ja sitten verrataan kahta kuvaa joissa toinen 50v nainen on juoksemassa maratoonia (ehkä hänen 17sta kilometrinsä?) ja toisessa kuvassa 24v urheilija on juoksemassa 100m. Ja sanotaan, kuinka paljon terveen näköinen se 100m juokseva 20v nuorempi oleva tyyppi on.

Opin tänään koulussa itseasiassa että on kahta erisorttista lihassolua: toinen on sitä voimasuoritusta: mitä kehitetään punttisalilla ja 100m aidoilla, sitä "habaa". Toinen on sitä kestävyyttä mitä kehitetään maratooneilla ja aerobic-tunneilla. Toisin sanoen, aerobic-tunnitkin KEHITTÄVÄT lihaksistoa mutta ei vain sitä niin näkyvää osaa.

Minä haluan kehittää ehdottomasti sitä kestävyyspuolta. Pidän maratoonarin kropasta enemmän kuin pikajuoksijan, näin karkeasti sanottuna.

Mutta nyt pitäisi vain sitten kai aloittaa liikkuminen. ;)

Hmm. Mitä lajia?

Juokseminen on OK kerran viikossa -kovilla asfalttipinnoilla juokseminen ottaa polviin, ja juoksumatoilla ei ole kauheasti inspistä juosta kun edessä kalorilukemat ja kaikki mahdolliset muut numerot mekaanisesti pyörivät ylöspäin.
Zumba on siedettävää.
Joogasta tykkään. 1-2krt viikossa ois mahis. Ja pilateksesta (kerran viikossa).
Uinti on siedettävää, jos altaaseen asti pääsen (motivaatio siihen tuppaa olemaan kehnohko ("kylmään" veteen pulahtaminen))

Onko tässä sitten tämän hetken viikon kunto-ohjelma?
1krt juoksu
1krt zumba
1krt pilates
1krt jooga
1krt uinti

juoksu ja zumba aerobisina. pilates keskivartaloa. jooga kehonhallintaa. uinti lihaskuntoa.

Muita mahdollisuuksia ei tällä hetkellä oikein ole. Joulun jälkeen mahdollisuudet monipuolistuvat sillä aloitan LEMPIHARRASTUKSENI tanssin (vaikka se on/tulee olemaan lähinnä teknistä kuin mitään lihaksistoa kehittävää...)